Kako izraditi web stranicu

Kako se pravi web stranica

Besplatno pravljenje internet stranice, samostalno izradite web stranicu potpuno besplatno i naucite tehničke pojmove poput HTML, CSS, JavaScript, Flash, PHP, MySQL i još mnogo toga.Izrada internet stranica je proces dizajniranja gde slaganjem kodova nastaje vizualni dizajn. Kada pravite prezentaciju potrudite se da savladate Html kodove zbog lakšeg programiranja projekta koji izradjujete takodje se dobro informišite sta je internet marketing i SEO optimizacija koja je neophodna u buducem radu. Stranicu sacinjava vise elemenata koji prave celinu, u procesu izrade mogu biti stvorene razlicitim markup jezicima XHTML, HTML5, CSS3, Flash, JavaScript i PHP.

Publikovane strane delimo na staticne i dinamicke, prednost dinamičkih strana je funkcionalnost jednostavnijeg odrzavanja sistema prilagodjenog korisnicima da sami dopunjuju sadrzaj, samim tim desava se automatsko azuriranje sadrzaja sto je dobro za rangiranje.

Izraditi dinamicki sajt predstavlja umetnost programerskog znanja, taj model kodiranja sluzi prikazivanju teksta i slika na odredjenom mestu u dinamickoj formi, sadrzi PHP or ASP script jezik za povezivanje i konekciju sa bazom podataka na serveru a omogucava automatsko generisanje html kodova.Staticne strane uradjene su kao fiksne celine koje pri ocitavanju prikazuju uvek iste informacije.Neophodno redovno azuriranje uvođenjem kvalitetnog sadržaja koga redovito obnavljate puno je bitno za korisnike a poboljsace rangiranost na Google i ostalim tražilicama tako trebate posebnu paznju posvetiti SEO optimizaciji i kvalitu sadrzine.

Izrada web stranica

Programi za izradu web stranice

Najbolji program za pravljenje web stranica je wordpress CMS sistem. Najveci broj strana na internetu je trenutno napisan odrzavan i azuriran pomocu Wordpress CMS sitema za upravljanje sadrzajem. Content Menagment System omogucava lako koriscenje u vidu menjanje teksta ili slika bez predhodnog velikog znanja o HTML kodovima i kodiranju.Sistem za upravljanjem sadrzajem je dobio i drugi naziv SiteBuilder gde u pojedinim slucajevima vecina kreatorskih programa trebaju biti instalirani na desktop racunaru zarad mogucnosti rada sa njima ali mnogi su ograniceni u funkcionalnosti, sa druge strane imate dosta besplatnih alata na internetu poput online aplikacija tako mozete uredjivati sajt sa bilo kog racunara sa pristupom internetu sto je velika prednost. U izboru modela izrade jako je vazno izabrati jednostavan program za koriscenje.Dobar odabir programa za kreiranje je vazan faktor pravi izbor uveliko moze olaksati programiranje zapocetog projekta.Najbolji i najpopularniji dizajnerski alati su Adobe Creative Cloud aplikacije poput Adobe Photoshop, Dreamwiaver and Adobe Flash Professional.Prezentacija uradjena u HTML kodu lako se modifikuje odgovarajucim programom, kada izaberete sa kojim programima ili samostalnim sistemom pocinjete novo stvaranje trebate uzeti u obzir: ☆ Postoji li besplatna demo verzija koju obavezno mozete probati prije nego kupite
☆ Ako vam treba domen za kupujete program uz ciji paket domen dobijete besplatno
☆ Ima li ogranicenja u izradi ogranicenog broja strana
☆ Koliko predloga za dizajn i gotovih templata ima u ponudi
☆ Mogucnost uredjivanja i dodavanje sadržine prije objavljivanja na netu
U procesu stvaranja i kreiranja koristite najbolje programe za dizajniranje, sve ostale tehnike koristite prema potrebi.

Besplatni programi

Pretraga

Kategorije

  • Dizajn
  • HTML
  • WordPress
  • JavaScript
  • CSS
  • PHP

Tutorial

Za dobru kvalitetnu izradu Html koda koristimo W3C standard.Na izradjejeni projekat postavite u gornjem headeru napisano ime sajta or naziv firme kao znak raspoznavanja to je prostor za logo on se obicno nalazi u gornjem uglu na levoj strani, sve ostalo je prikladano graficko resenje koje zavisi od vase kreativnosti. U navigacioni meni standardno ide Naslovna, Proizvodi, O nama, Usluge i Kontakt forma zatim osnovni raspored unosenja teksta i to za svaki deo posebno gde kolicina teksta nije ogranicena. Kreiranje donjeg footera je jednostavan zadatak tu postavljate autorska prava i linkove.Najtezi deo je Optimizacija za pretraživače SEO "search engine optimization" praviti prezentaciju koju niko ne moze pronaci na pretrazivaca nema svrhe!
besplatno